Kohti aitoa onnellisuutta

Mä olen päättänyt olla onnellinen. Miten on muka mahdollista vain päättää olla onnellinen? Mä uskon, että siihen pystyy jollakin tavoin itse vaikuttaa. Jos sulla on huono olla, tee sille jotain. Jos joidenkin ihmisten seura tuottaa sulle huonoa oloa, älä vietä aikaa heidän seurassaan. Vietä aikaa niiden ihmisten seurassa, joiden seurassa viihdyt ja saa sut tuntemaan, että pidät itsestäsi. Tee asioita, joista nautit. Näin mä päätin.

Kuten aikaisemmassa postauksessa kerroin, mua ahdisti oravanpyörään palaaminen. Arki pyöri samaa rutiinia. Töitä, salia, koiraa, ruokaa ja viikonloput yleensä voimien keräystä, että jaksaa taas vetää seuraavan viikon samaan malliin.

Riisutut-ohjelman aikana mä päätin, että mä en halua palaa enää samaan. Ei mun ole pakko.  Päätin, että alan tekemään asioita, joita tekee mieli tai sitten en tee mitään, jos en jaksa. Enkä pode siitä huonoa omaatuntoa. Mä olen tehnyt asioita, joita nautin tehdä ja haluan tehdä juuri sillä hetkellä. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta mulle se ei ole ollut. Tai siis tajusin sen vasta oikeasti kunnolla viime kuun aikana.

Aurinko paistaa ja mun on tehnyt mieli mennä lenkille. Väsyttää, haluan makaa illan kotona. Tekee mieli moneen vuoteen leipoa kunnon epäterveellinen kakku. Haluan mennä tekemään kunnon treenin. Tekee mieli viiniä. Haluan leipoa terveellisiä porkkanasämpylöitä. Haluan mennä kävelylle, teelle, hiihtämään, juhlimaan, pelata lautapelejä, brunssille, katsoa tietovisailua, olla ystävien kanssa… Näitä kaikkia asioita olen tehnyt pelkästään parin viikon sisään. Viime sunnuntaina tajusin, että olen käynyt salilla 4 kertaa, leiponut, nähnyt ystäviä jne. mitä tuossa yllä mainitsin, eikä mulla kertakaan ollut sellainen tunne, että mulla olisi kiire. Mä olin vaan tehnyt niitä asioita, joita mun oli tehnyt mieli tehdä juuri sillä hetkellä. Mä olen tehnyt hirveästi asioita ja lyhyen ajan sisään.

Kaikki ei muutu hetkessä, mutta musta tuntuu, että mä olen matkalla kohti parempaa. En tarkoita, että olisin monta vuotta ollut todella surullinen ja epäonnellinen, mutta en koe myöskään, että olisin vuosiin ollut kovinkaan onnellinen. Vapaus on koittanut! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *